Ljubljana - Tromostovje

Rezervirajte svoj prevoz tukaj

Kam vozimo?

Ljubljana

Ljubljana, Slovenija

Ljubljana je glavno in največje mesto Slovenije.
Znano je po univerzitetnem prebivalstvu in zelenih površinah, vključno z obsežnim parkom Tivoli. Vijugava reka Ljubljanica, obdana s kavarnami na prostem, ločuje staro mestno jedro od trgovskega središča. V Ljubljani je veliko muzejev, med drugim Narodni muzej Slovenije, kjer so na ogled zgodovinske razstave, in Muzej moderne umetnosti, kjer so slovenske slike in kipi 20. stoletja.

Maribor

Maribor, Slovenija

Maribor je slovensko mesto sredi vinorodnih gričev ob reki Dravi.
Na Glavnem trgu, glavnem trgu starega mesta, je renesančna mestna hiša (Mariborski rotovž) iz leta 1515. Na bližnjem Grajskem trgu je Mariborski grad iz 15. stoletja Viteška dvorana s freskami in Pokrajinski muzej Maribor, z obsežnimi razstavami lokalnih artefaktov. Na jugozahodu je vidno smučišče Mariborsko Pohorje.

Piran in Portorož

Piran & Portoroz, Slovenija

Portorož je letoviško mesto na slovenski obali Jadranskega morja.
Njene terme ponujajo zdravilna sredstva na osnovi blata in slanice iz bližnjih Sečoveljskih solin. Osrednja plaža Portorož je širok, peščen pas z lesenimi pomoli. Cerkev sv. Bernardin je nekdanji samostan iz 15. stoletja. Na jugu se v parku Seča nahaja Forma viva, območje, posejano s kamnitimi skulpturami.

Koper

Koper, Slovenija

Koper je pristaniško mesto v Sloveniji, na jadranski obali države.
Njegovo srednjeveško staro mestno jedro se osredotoča na Titov trg, trg z znamenitostmi pod beneškim vplivom, kot sta Pretorska palača in loža v gotskem slogu, bližnji vodnjak Da Ponte pa je replika slavnega beneškega mostu Rialto. Katedrala Marijinega vnebovzetja iz približno 12. stoletja, ki so jo večkrat prezidali, ima visok zvonik s širokim razgledom na zaliv.

Zagreb

Zagreb, Hrvaška

Zagreb, glavno mesto Hrvaške na severozahodu, odlikuje avstro-ogrska arhitektura iz 18. in 19. stoletja.
V središču Gornjega mesta je gotska zagrebška katedrala z dvema zvonikoma in cerkev sv. Marka, s streho iz pisanih ploščic. V bližini je pešcem prijazna Tkalčićeva ulica, obdana s kavarnami na prostem. Spodnje mesto ima glavni trg bana Jelačića ter trgovine, muzeje in parke.

Dunaj

Dunaj, Avstrija

Dunaj, glavno mesto Avstrije, leži na vzhodu države ob reki Donavi.
Njegovo umetniško in intelektualno zapuščino so oblikovali prebivalci, vključno z Mozartom, Beethovnom in Sigmundom Freudom. Mesto je znano tudi po svojih cesarskih palačah, vključno s Schönbrunnom, poletno rezidenco Habsburžanov. V četrti MuseumsQuartier so v zgodovinskih in sodobnih stavbah razstavljena dela Egona Schieleja, Gustava Klimta in drugih umetnikov.

Munchen

München, Nemčija

München, glavno mesto Bavarske, je dom stoletij starih stavb in številnih muzejev.
Mesto je znano po vsakoletnem praznovanju Oktoberfesta in pivnicah, vključno s slavno Hofbräuhaus, ustanovljeno leta 1589. V Altstadtu (starem mestnem jedru) osrednji trg Marienplatz vsebuje znamenitosti, kot je neogotska Neues Rathaus (mestna hiša) z priljubljena oddaja glockenspiel, ki zvoni in poustvarja zgodbe iz 16. stoletja.

Benetke

Benetke, Italija

Benetke, glavno mesto severnoitalijanske regije Veneto, so zgrajene na več kot 100 majhnih otokih v laguni v Jadranskem morju.
Nima cest, samo kanale – vključno z glavnim kanalom Grand Canal – obrobljene z renesančnimi in gotskimi palačami. Na osrednjem trgu, Piazza San Marco, je cerkev sv. Marka, ki je obložena z bizantinskimi mozaiki, in zvonik Campanile s pogledom na rdeče strehe mesta.